Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості реєстрації розрахункової книжки

September 13, 2016

Відповідно до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547, реєстрація розрахункових книжок здійснюється в органах фіскальної служби за місцем реєстрації книги обліку розрахункових операцій.
Перед реєстрацією розрахункової книжки суб’єкт господарювання повинен забезпечити:

  • заповнення на реєстраційній сторінці розрахункової книжки рядків, що містять найменування та податковий номер суб’єкта господарювання;
  • відсутність у розрахунковій книжці квитанцій із серіями та номерами, що повторюються;
  • відповідне заповнення реєстраційної сторінки, яка може розміщатися на останньому аркуші разом з квитанціями.

На кожну розрахункову книгу, що подається на реєстрацію, необхідно встановити засіб контролю таким чином, щоб унеможливити розкріплення книжки без порушення  цілісності засобу контролю.
Реєстрація першої розрахункової книжки в органах фіскальної служби відбувається одночасно з реєстрацією книги обліку розрахункових операцій на окрему господарську одиницю або на реєстратора розрахункових операцій, другої та наступних - на підставі реєстраційної заяви.
У разі відсутності підстав для відмови посадова особа органів фіскальної служби не пізніше двох робочих днів з дня отримання реєстраційної заяви проводить реєстрацію розрахункової книжки шляхом внесення даних до інформаційної системи ДФС.
Після реєстрації суб’єкт господарювання заповнює рядки реєстраційної сторінки розрахункової книжки (номер книжки, дата реєстрації, найменування контролюючого органу, серія та номер першого бланка, кількість бланків, номер установленого засобу контролю), після чого розрахункової книжки вважається зареєстрованою.
Більш детально з таким роз’ясненням можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (категорія 109.07).

Прес-служба Головного управління ДФС  в Одеській області

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-registracii-raschetnoj-knizhki

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!