Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Основные средства, находящиеся в АТО и не использующиеся в хоздеятельности, амортизации не подлежат

March 2, 2016

Лист ДФС від 18.02.2016 р. № 3621/6 / 99-99-19-02-02-15
Якщо основні засоби, розташовані на території проведення АТО, не використовуються платником податку в госпдіяльності, такі активи не підлягають амортизації.
Аргументи податківців наступні.
Не підлягають амортизації та провадяться за рахунок відповідних джерел фінансування витрати на придбання / самостійне виготовлення та ремонт, а також на реконструкцію, модернізацію або інші поліпшення невиробничих ОС (пп.138.3.2 ПКУ).
Термін «невиробничі основні засоби» означає основні засоби, які не використовуються в господарській діяльності платника податку.
У свою чергу, госпдіяльністю вважається діяльність особи, що пов'язана з виробництвом (виготовленням) та / або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу. Така діяльність здійснюється особою самостійно та / або її через відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема, за договорами комісії, доручення та агентськими договорами (пп. 14.1.36 ПКУ).

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Osnovnye-sredstva-naxodyashhiesya-v-ATO-i-ne-ispolzuyushhiesya-v-xozdeyatelnosti-amortizacii-ne-podlezha.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!