Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підстави і порядок заочного кримінального провадження

January 23, 2014

Прийнято Закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження", яким встановлюються підстави та порядок здійснення заочного кримінального провадження.
Зокрема, заочне кримінальне провадження здійснюється у разі, якщо підозрюваний, обвинувачений у вчиненні кримінального правопорушення, ухиляється від прибуття на виклик до органу досудового розслідування або до суду, при цьому здійснення кримінального провадження визнано можливим за його відсутності.
Рішення про здійснення заочного кримінального провадження приймається слідчим за погодженням з прокурором чи прокурором під час досудового розслідування або судом під час судового провадження.
Обвинувачений має право протягом одного місяця з дня отримання копії судового рішення, ухваленого за результатами заочного кримінального провадження, подати заяву про його скасування до суду, що ухвалив відповідне судове рішення.
Заява про скасування судового рішення повертається заявникові, якщо:
- особа, яка її подала, не усунула недоліки заяви, яку залишено без руху, в установлений строк;
- заяву подала особа, яка не має права її подавати;
- заява не підлягає розгляду в цьому суді;
- заява подана після закінчення строку її подання і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або суд не знайшов підстав для його поновлення.
У разі залишення заяви про скасування судового рішення без задоволення судове рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Закон України від 16.01.14 р. № 725-VII набув чинності з 22.01.14 р. ("Голос України" вiд 21.01.14 р. № 10).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!