Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Помилки в реквізитах ПН: роз’яснює ДФС

October 19, 2017

Помилки в реквізитах податкової накладної (далі – ПН), визначених абзацом одинадцятим п. 201.1 Податкового кодексу (далі – ПК) (крім коду товару згідно з УКТЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, не можуть бути причиною неприйняття ПН в електронному вигляді.
Основною ідентифікацією платника ПДВ є його індивідуальний податковий номер. Індивідуальний податковий номер слугує для ідентифікації сторін господарських операцій.
Отже, у випадку, якщо індивідуальний податковий номер платника зазначений правильно, а в найменуванні платника допущено незначну помилку: «м’яке Г» замість «твердого Г», така помилка в реквізитах, визначених абзацом одинадцятим п. 201.1 ПК, не може бути причиною неприйняття ПН в електронному вигляді.
Відповідно до пп. «в» п. 201.1 ПК одним з обов'язкових реквізитів, який зазначається в ПН, є повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або П. І. Б. фізичної особи, зареєстрованої як платник ПДВ, – продавця товарів/послуг. При цьому обов'язковий реквізит «повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи» має відповідати формулюванню в первинних документах, якими супроводжується постачання товарів/послуг.
Таким чином, реквізит «повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи», який віднесено до складу обов'язкових, має відповідати формулюванню у статутних документах та не повинен містити інших даних.

ДФС у Луганській області.

Джерело:

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!