Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Помилка у розділі II форми № 1ДФ: як виправити?

September 29, 2016

Чи потрібно подавати уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ), якщо у розділі II звітності неправильно відображено суму виплаченого доходу? Чи передбачено за таке порушення штрафні санкції?

Порядком заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну України від 13.01.2015 року № 4, передбачено надання уточнюючого податкового розрахунку (форма № 1ДФ). Відображення даних у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) здійснюється на підставі даних бухгалтерського обліку юридичної особи. У разі зазначення недостовірних даних податковий агент зобов’язаний провести коригування зазначеної звітності.
Податковий розрахунок (форма № 1ДФ) може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.
Коригування показників розділу II «Військовий збір» проводиться так: для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір — виключення****» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію.
При цьому у разі якщо уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ) подається після закінчення строку його подання, то до такого платника застосовується штраф у розмірі 510 грн. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 грн. (п. 119.2 ПКУ ).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Oshibka-v-razdele-II-formy---1DF-kak-ispravit

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!