Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Опубліковано Закон щодо змін до Конституції

January 29, 2016

Вчора парламент визначився з процедурою внесення змін до Конституції, змінивши окремі положення Закону про регламент ВР. В цей же день закон підписав і Президент. А вже сьогодні Закон опублікували в "Голосі України".
Відповідний Закон (проект № 3812) “Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України” було прийнято в редакції Комітету. 
Документ визначає, що парламент може прийняти законопроект про зміни до Конституції (за винятком розділів Основного Закону "Загальні засади", "Вибори", "Внесення змін до Конституції" для яких передбачена окрема процедура), який Конституційний Суд визнав таким, що відповідає вимогам статей 157, 158 Конституції, і який (проект - ред.) був попередньо схвалений ВР цього ж скликання на попередній черговій  сесії ВР (попередня редакція Регламенту допускає попереднє схвалення і на позачерговій сесії ВР).
Також Закон передбачє, якщо вище зазначений законопроект про зміни до Конституції був попередньо схвалений ВР і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, то такийзаконопроект розглядається ВР на наступній за нею черговій сесії. 
Нагадаємо, саме положення стосовно "наступної чергової сесії ВР" сьогодні почне розглядати КСУ, до якого депутати звернулись за тлумаченням.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Opublikovano-Zakon-shhodo-zmin-do-Konstitucii-13145.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!