Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оплата послуг з повірки вимірювальної техніки за новим Порядком

November 3, 2015

Затверджено Порядок оплати робіт і послуг з проведення оцінки відповідності законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки вимогам технічних регламентів, повірки зазначених засобів, що перебувають в експлуатації, та визначення вартості таких робіт і послуг (далі – Порядок).

Цей Порядок установлює механізм оплати підприємствами, установами, організаціями, ФОП (далі - замовники) робіт і послуг, зазначених у статтях 16 і 17 Закону "Про метрологію та метрологічну діяльність", та визначення їх вартості, а саме проведення оцінки відповідності законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки вимогам технічних регламентів та повірки зазначених засобів, що перебувають в експлуатації (далі - роботи і послуги).

Так, оплата робіт і послуг, що виконуються (надаються) призначеними органами з оцінки відповідності, науковими метрологічними центрами, які мають міжнародно визнані калібрувальні та вимірювальні можливості за відповідними видами та підвидами вимірювань, уповноваженими науковими метрологічними центрами, метрологічними центрами та повірочними лабораторіями (далі - підприємства-виконавці), здійснюється на підставі договору та рахунка на оплату шляхом:

1) перерахування замовником коштів через установу банку чи відділення поштового зв'язку;

2) внесення готівки в касу.

Вартість робіт і послуг визначається без урахування ПДВ, що нараховується згідно із законодавством. Зазначена вартість розраховується підприємством-виконавцем на підставі норм часу на їх виконання та вартості розрахункової калькуляційної одиниці часу - одного людино-дня (людино-години) за формулою визначеною в п.3 Порядку.

Постанова КМУ від 28.10.15 р. № 865 набуде чинності з 01.01.16 р. (одночасно з набранням чинності Законом від 05.06.14 р. № 1314-VII "Про метрологію та метрологічну діяльність").

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!