Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Операція з постачання набору товарів у податковій накладній відображається одним рядком

November 23, 2017

ДФС нагадала перелік обов'язкових реквізитів, які зазначаються в податковій накладній (далі – ПН):
• опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг (реквізит має відповідати формулюванню в первинних документах, якими супроводжується постачання таких товарів/послуг);
• код товару згідно з УКТЗЕД, для послуг – код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі – ДКПП); платники податків, крім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, увезених на митну територію України, мають право зазначати код товару згідно з УКТЗЕД або код послуги згідно з ДКПП неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду.
При складанні ПН код товару згідно з УКТЗЕД слід зазначати у графі 3.1 табличної частини ПН.
При цьому код товару згідно з УКТЗЕД зазначається на всіх етапах постачання товарів від виробника чи імпортера до кінцевого споживача та незалежно від дати придбання чи виготовлення такого товару: для підакцизних та імпортних товарів – 10 знаків, для інших товарів – не менше 4 знаків.
У випадку постачання товару, увезеного на митну територію України, у графі 3.2 ПН проставляється позначка «X».
Номенклатура товарів продавця має відповідати формулюванню в первинних документах, якими супроводжується постачання таких товарів.
Для цілей класифікації товарів використовують УКТЗЕД, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом від 19.09.13 р. № 584-VII.
У свою чергу, Митний тариф містить Основні правила інтерпретації УКТЗЕД, примітки, додаткові примітки до розділів, груп і товарних підпозицій.
Тобто класифікація товарів здійснюється відповідно до Основних правил інтерпретації УКТЗЕД, приміток, додаткових приміток до розділів, груп і товарних підпозицій.
Визначення коду УКТЗЕД набору (комплекту) товарів, який містить декілька видів однієї товарної позиції та один (чи декілька) видів іншої товарної позиції, здійснюється з урахуванням правила 3 Основних правил інтерпретації УКТЗЕД.
Операція з постачання набору (комплекту) товарів, який містить декілька видів однієї товарної позиції та один (чи декілька) видів іншої товарної позиції, у ПН відображається одним рядком.
З питання правильності визначення коду товарної класифікації згідно з УКТЗЕД для товарів, що поставляються в наборі (комплекті), при оформленні документів (у т. ч. ПН) пропонуємо звертатись до Торгово-промислової палати України (її регіональних відділень) або науково-дослідного інституту судових експертиз.
Графи 6 та 7 ПН щодо кількості та ціни постачання одиниці товару при постачанні наборів (комплектів) заповнюються у встановленому порядку – ціна одиниці набору (комплекту) товарів та кількість таких наборів (комплектів)).

Лист ДФС від 10.11.17 р. № 2576/ІПК/04-36-12-01-16.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!