Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Закінчення періоду мобілізації не є підставою для припинення особливого періоду

November 29, 2016

Міноборони у листі від 20.10.2016 р. № 316/1/906 розглянуло питання щодо дії особливого періоду з урахуванням звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом підчас мобілізації, на особливий період.
Указом Президента України "Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час третьої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року N 15" від 26 вересня 2016 року N 411/2016 прийнято рішення провести у вересні - жовтні 2016 року звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час третьої черги часткової мобілізації, крім тих, які висловили бажання продовжувати військову службу.
При цьому рішення щодо проведення демобілізації Президентом України не приймалося.
Водночас питання щодо наявності особливого періоду в державі поза часом проведення мобілізації було предметом судового розгляду.
Вищий адміністративний суд України у постанові від 16 лютого 2015 року (справа N 800/582/14), виходячи із системного аналізу норм Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", зазначив, що закінчення періоду мобілізації не є підставою для припинення особливого періоду.
Ураховуючи зазначене, з огляду на зміст заходів мобілізації та демобілізації, визначених Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", закінчення заходів мобілізації не припинило особливий період.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Okonchanie-perioda-mobilizacii-ne-yavlyaetsya-osnovaniem-dlya-prekrashheniya-osobogo-perioda

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!