Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Схвалено появу нового страхового збору

October 17, 2016

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував прийняти за основу проект закону № 4981 «Про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування в Україні».
Роботодавцям незабаром доведеться платити збір на медичне страхування. Автори відповідного законопроекту розраховують на легалізацію тіньових доходів лікарів. Однак додаткове навантаження на фонд оплати праці може вплинути на розмір легальних зарплат працівників.
Для громадянина проект безкоштовний. Він не платить внески. Платить той, хто страхує. Працюючих громадян страхувати повинен роботодавець, а непрацюючих - місцеві органи виконавчої влади.
Згідно з проектом, страховий внесок буде однаковий для всіх. Проектом не пропонується встановити його розмір, зате він повинен затверджуватися щорічно Кабміном разом з Програмою обов'язкового соціального медичного страхування. За попередніми підрахунками, роботодавців зобов'яжуть платити 290-350 грн. в місяць за кожного найманого працівника.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Odobreno-poyavlenie-novogo-straxovogo-sbora

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!