Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оцінка для цілей оподаткування проводитиметься по-новому

April 16, 2013

Затверджено порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов`язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства. 
Об’єктами оцінки є: 

  • нерухоме майно (об’єкти нерухомості); 
  • рухоме майно (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів у визначених ПК випадках); 
  • майнові права на нерухоме та рухоме майно. 

З дня набрання чинності цією постановою втратять чинність довідки з Держреєстру суб`єктів оціночної діяльності про право провадити практичну діяльність з визначення оціночної вартості об`єктів нерухомості та об`єктів незавершеного будівництва для цілей оподаткування, видані Фондом держмайна відповідно до Тимчасового порядку визначення оціночної вартості нерухомості та об`єктів незавершеного будівництва, що продаються (обмінюються). 
Також встановлено, що під час визначення розміру податку та/або нарахування і сплати інших обов`язкових платежів: 

  • до 31.07.13 р. можуть використовуватися звіти про оцінку, що проведена суб`єктами оціночної діяльності за спеціалізаціями 1.1 - 1.7 у межах напряму 1 і спеціалізаціями 2.1 та 2.2 у межах напряму 2; 
  • з 01.08.13 р. використовуються лише звіти про оцінку, що проведена відповідно до цього Порядку. 

Втратила чинність постанова КМУ від 26.10.11 р. № 1103, яка регулювала визначення оціночної вартості нерухомості та об`єктів незавершеного будівництва, що продаються (обмінюються).

Постанова КМУ від 04.03.13 р. № 231 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 19.04.13 р. № 28).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!