Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оцінка активів суб’єктів природних монополій

April 17, 2013

Затверджено методику оцінки активів суб’єктів природних монополій, суб’єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комбінованого виробництва електричної та теплової енергії. 
Відповідно до Закону України «Про природні монополії» ця методика застосовується для визначення регуляторної бази таких активів під час переходу до стимулюючого регулювання. 
Об`єктами оцінки виступають такі необоротні активи підприємства: основні засоби; капітальні інвестиції; нематеріальні активи. До проведення оцінки активів підприємство має здійснити інвентаризацію активів та аналіз їх використання, а також має скласти переліки активів, які підлягають і не підлягають оцінці. Спільно з суб`єктом оціночної діяльності проводиться ідентифікація активів, які підлягають оцінці, з їх розподілом на групи за функціональним призначенням. 
Звіт про оцінку активів разом із висновком про їх вартість складається відповідно до вимог Національного стандарту № 1 та подається на рецензію до Фонду держмайна. Після рецензування звіт надсилається до Нацкомпослуг. 
Крім того, в наказі визначено особливості оцінки активів підприємств, що здійснюють діяльність у сферах розподілу електроенергії (передачі електроенергії місцевими (локальними) електромережами) та постачання електроенергії.

Наказ Фонду держмайна від 12.03.13 р. № 293 набуде чинності з дня його офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 19.04.13 р. № 28).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!