Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлюється Порядок стягнення дебіторки в рахунок податкового боргу

April 21, 2017

Порядок використання додаткових джерел погашення податкового боргу, затверджений наказом Міндоходів від 10.10.13 р. № 569, пропонується скасувати, а натомість – затвердити порядок використання дебіторської заборгованості та/або майна юридичної особи як джерел погашення боргу платника податків та/або відокремленого підрозділу юридичної особи.
Проект відповідного наказу Мінфіну передано на узгодження до Державної регуляторної служби й оприлюднено на офіційному веб-сайті відомства. Проектом визначено механізм стягнення з дебіторів платника податків, що має податковий борг, сум дебіторської заборгованості, строк погашення якої настав та право вимоги якої переведено на контролюючий орган, у рахунок погашення податкового боргу такого платника податків, та майна юрособи в разі відсутності у платника податків, що є філією, відокремленим підрозділом юрособи, майна, достатнього для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу.
У цілому оновлений порядок не дуже відрізняється від діючого порядку використання джерел погашення податкового боргу. Основне нововведення документа – заміна «органів доходів і зборів» на «контролюючі органи». Тож наразі контролюючий орган повідомляє платника податків про визначення додатковим джерелом погашення податкового боргу його дебіторської заборгованості; укладає договір про переведення права вимоги дебіторської заборгованості платника податків на контролюючий орган і звертається до суду в разі відмови його укласти тощо.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!