Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлені Порядок призначення (перерахунку) пенсій та форма довідки для її нарахування

August 22, 2014

Внесено зміни до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".
Зокрема, внесеними змінами встановлено, що громадяни України, які проживають на території АР Крим та м. Севастополя і не отримують пенсії від уповноважених органів Російської Федерації, подають заяву про призначення пенсії особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально, або законного представника, або надсилають поштою до органів, що призначають пенсію (їх перелік визначено постановою ПФУ № 13-4 від 07.07.14 р.). При цьому, така особа зобов’язана надати документ уповноваженого органу Російської Федерації про те, що особі не призначалася пенсія за місцем проживання на території Криму.
Крім цього, оновлено форму довідки про заробітну плату для обчислення пенсії. В ній, зокрема, треба буде зазначати назви первинних документів, на підставі яких її видано, їх місцезнаходження та адресу, за якою можливо провести перевірку відповідності змісту довідки первинним документам.

Постанова ПФУ від 07.07.14 р. № 13-1 набуде чинності з дня офіційного опублікування.
Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 29.08.14 р. № 67.
[d1625]

Новини за темою:
Середня зарплата для розрахунку пенсії продовжує зростати
Де кримські українці можуть отримати пенсії та соціальні послугим
Пенсійну реформу запропоновано скасувати та затвердити Пенсійний кодекс

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!