Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено форму запрошення до органу доходів і зборів

March 7, 2014

Затверджено нову форму Повідомлення про запрошення платника податків, зборів, платежів або його представників до органу доходів і зборів. Раніше діюча аналогічна форма, затверджена наказом Мінфіну від 03.12.12 р.  № 1265, втратила чинність.
Міндоходівська форма у порівнянні з мінфінівською містить правки у частині перейменування органів державної податкової служби на органи доходів і зборів. Змін по суті не містить.

Накази Міндоходів від 06.02.14 р. № 120 та Мінфіну від 05.02.14 р. № 42 набудуть чинності з дня офіційного опублікування.

Нагадаємо, що згідно пп. 20.1.1 Податкового кодексу контролюючі органи мають право запрошувати платників податків, зборів, платежів або їх представників для перевірки правильності нарахування та своєчасності сплати податків, зборів, платежів, дотримання вимог іншого законодавства, у тому числі законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи. Письмові повідомлення про такі запрошення надсилаються не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня запрошення рекомендованими листами, в яких зазначаються підстави запрошення, дата і час, на які запрошується платник податків (представник платника податків).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!