Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено Порядок видачі експлуатаційного дозволу операторам ринку харчових продуктів

November 17, 2015

Затверджено:
- Порядок видачі експлуатаційного дозволу;
- форму експлуатаційного дозволу.
Цей Порядок визначає процедуру видачі, відмови у видачі, тимчасового припинення дії експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (далі - оператори ринку).
Оператори ринку повинні отримати експлуатаційний дозвіл, який видається територіальними органами Держветфітослужби на кожну окрему потужність до початку її експлуатації.
Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку.
Для отримання експлуатаційного дозволу оператор ринку особисто або через уповноважений ним орган чи особу, або рекомендованим листом подає в одному примірнику відповідну заяву та перелік харчових продуктів, які планує виробляти або зберігати (далі - перелік).
Строк видачі експлуатаційного дозволу становить 30 календарних днів з дня отримання територіальним органом Держветфітослужби заяви та переліку.
Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається територіальним органом Держветфітослужби на підставі результатів інспекції (огляду) заявлених потужностей щодо їх відповідності санітарним заходам.
Інспекція (огляд) заявлених потужностей проводиться не пізніше 15 календарних днів з дня отримання територіальним органом Держветфітослужби заяви та переліку.
Розмір плати (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги з видачі або поновлення дії експлуатаційного дозволу становить 0,17 мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому заява подається оператором ринку в центр надання адміністративних послуг, до визначення розміру адміністративного збору законом.
Строк дії експлуатаційного дозволу необмежений.

Постанова КМУ від 11.11.15 р. № 930 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!