Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено порядок повернення помилково та/або надміру сплачених зобов`язань

February 20, 2014

Міндоходів затверджено Порядок взаємодії територіальних органів Міндоходів, місцевих фінансових органів та територіальних органів Державної казначейської служби у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов`язань.
Новий Порядок приведено у відповідність до діючого законодавства у зв’язку з проведенням адмінреформи. Змін по суті не містить.
Як і раніше, повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов`язань у випадках, передбачених законодавством, здійснюється виключно на підставі заяви платника податку (за винятком повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які розраховуються на підставі податкової декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку), яка може бути подана протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.
Визнані такими, що втратили чинність:
– наказ Держмитслужби, Держказначейства від 20.07.07 р. № 611/147 «Про затвердження Порядку взаємодії митних органів з органами Державного казначейства України в процесі повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмірно зарахованих до бюджету митних та інших платежів, контроль за справлянням яких покладається на митні органи»;
– наказ ДПАУ, Мінфіну, Держказначейства від 21.12.10 р. № 974/1597/499 «Про затвердження Порядку взаємодії органів державної податкової служби, місцевих фінансових органів та органів Державного казначейства України в процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов`язань».

Спільний наказ Міндоходів та Мінфіну від 30.12.13 р. № 882/1188 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 25.02.14 р. № 15.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!