Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено Порядок ведення реєстру аудиторських фірм

August 18, 2016

НКЦПФР прийняла рішення від 31.05.16 р. № 615  "Про затвердження Змін до Порядку ведення реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів".
Документом внесено зміни, відповідно до яких:
- аудиторські фірми для внесення в Реєєстр повинні мати чинне свідоцтво про відповідність системи контролю якості, видане Аудиторською палатою України, та власний веб-сайт;
- аудиторські фірми повинні повідомляти НКЦПФР про строк чинності свідоцтва про відповідність системи контролю якості, виданого Аудиторською палатою України, а також надавати інформацію, що підтверджують проходження навчання керівника фірми та працівників за відповідною програмою, затвердженою Аудиторською палатою України;
- непроходження зовнішньої перевірки системи контролю якості аудиторських послуг є підставою для відмови у внесенні змін до Реєстру та у видачі дубліката свідоцтва.
Крім цього, змінами визначено порядок продовження строку дії свідоцтва про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів.
Так, для продовження строку дії свідоцтва необхідно подати до НКЦПФР заяву про внесення змін до Реєстру, копію свідоцтва про внесення в реєстр аудиторських фірм та аудиторів, виданого Аудиторською палатою України, засвідчену підписом керівника та печаткою аудиторської фірми (за наявності), та оригінал свідоцтва.
Вказані документи подаються не пізніше дати закінчення терміну чинності свідоцтва.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Obnovlen-Poryadok-vedeniya-reestra-auditorskix-firm

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!