Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оновлено порядок ведення касових операцій банками

February 25, 2015

Затверджено зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні.
Зокрема, встановлено, що оброблення банкнот, які за критеріями якості належать до категорії значно зношених банкнот, здійснюється виключно ручним способом з використанням приладів (детекторів) для контролю за справжністю банкнот, що забезпечують збільшення зображень, візуалізацію ультрафіолетового та інфрачервоного захисту та магнітний контроль.
Територіальні управління НБУ приймають від банків (філій, відділень) банкноти, пошкоджені на підставі розпорядчих документів НБУ, разом з актом про пошкодження готівки, у тому вигляді, як вони були пошкоджені банком (без склеювання розрізаних або розірваних частин). Якщо акта про пошкодження готівки немає, то банкноти надсилаються на дослідження як сумнівні.
Територіальні управління НБУ за потреби можуть здійснювати приймання від банків (філій, відділень) пошкоджених банкнот частинами із зазначенням їх суми в акті про пошкодження готівки.
Пошкоджені банком (філією, відділенням) на підставі розпорядчих документів НБУ банкноти гривні відсортовуються до значно зношених банкнот.
Також визначено порядок обміну банкнот національної валюти, пошкоджених спецрозчином.

Постанова НБУ від 19.02.15 р. № 113 набуде чинності з 28.02.15 р. (Лист НБУ від 23.02.15 р. № 50-03010/11337).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!