Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднені поправки до закону про електронне декларування

March 15, 2016

На сайті Верховної Ради оприлюднено поправки президента України Петра Порошенка до закону про електронне декларування.
Президент пропонує ввести електронне декларування вже в 2016 році, починаючи з вищих посадових осіб, суддів та прокурорів.
Крім цього, передбачено, що надання завідомо недостовірних відомостей у декларації чиновника, тягне за собою накладення штрафу від 1000 до 2500 НМДГ.
Згідно з пропозиціями президента, за надання завідомо недостовірних відомостей у декларації настає відповідальність у разі, якщо ці відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати.
Передбачаються також зміни в ст. 366-1 Кримінального кодексу України: "карати штрафом від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років".
Правками президента також передбачається можливість протягом семи днів після подачі декларації суб'єкту декларування подати виправлену декларацію.
Разом із тим, пропонується зобов'язати чиновників декларувати автомобілі (цінне рухоме майно) вартістю не від 50 мінімальних зарплат, як зараз, а від 100.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Obnarodovany-popravki-v-zakon-ob-elektronnom-deklarirovanii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!