Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднено порядок оскарження рішень про нарахування санкцій за недоплату ЄСВ

October 29, 2015

Розміщено для обговорення фізичними і юридичними особами до 8 листопада доопрацьований проект наказу Мінфіну про затвердження Порядку розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ та на рішення про нарахування пені та накладання штрафу. На відміну від чинного Порядку, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.13 р. № 452, дія проекту Порядку не поширюється на АР Крим та м. Севастополь. Крім того:

·          уточнюється, що адміністративному оскарженню не підлягають:

– зобов’язання зі сплати ЄСВ, самостійно визначені платником єдиного внеску у звіті про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб;

– вимоги про сплату недоїмки (боргу) з ЄСВ та/або рішення про нарахування пені та накладення штрафів, які оскаржувались та були розглянуті, а також оскаржені платником у судовому порядку;

·          датою передачі скарги (первинної або повторної) на пошту визнається дата отримання поштовим відділенням від платника ЄСВ поштового відправлення зі скаргою, яка зазначена поштовим відділенням на конверті, або в повідомлені про вручення поштового відправлення.

Також унесено зміни до форми рішення про результати розгляду скарги (додаток 4 до проекту Порядку). А саме: вступну частину доповнено полем для зазначення реєстраційного (облікового) номера платників ЄСВ, який присвоюється інвесторам (операторам) за угодою про розподіл продукції, дипломатичним представництвам і консульським установам іноземних держав.

За матеріалами журналу „БАЛАНС” від 02.11.15 р. № 89.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!