Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднено звіт зловживань правоохоронців в сфері бізнесу

February 18, 2016

Рада бізнес-обмудсмена оприлюднила системний звіт, який присвячено аналізу проблеми зловживань повноваженнями з боку правоохоронних органів, які здійснюють тиск на вітчизняний бізнес.
У АПУ, зокрема, у звіті йдеться про масштабність цієї проблеми, серед іншого, це підтверджується тим, що станом на 1 лютого 2016 року, із 621-ої отриманої Радою скарги, 112 (або 18 %) скарг містять претензії щодо різних зловживань з боку органів досудового розслідування та органів прокуратури.
В документі розглядається типологія таких зловживань, яка базується на власному практичному досвіді Ради бізнес-обмудсмена. Кожен з типів таких зловживань розглянуто шляхом опису суті відповідної проблеми (з посиланням на конкретні справи, з якими стикалися в практичній роботі), та шляхом  підготовки переліку конкретних рекомендацій, спрямованих на мінімізацію виникнення таких зловживань в майбутньому.
Звіт містить аналіз наступного:
-  практики безпідставного початку досудового розслідування кримінальних проваджень;
-  необґрунтованої відмови у відкритті кримінальних проваджень;
- неефективності (затягування) досудового розслідування, що, як правило, полягає в бездіяльності органів досудового розслідування та неналежному нагляді органів прокуратури у кримінальних провадженнях, які тривають роками;
-  комплексний  аналіз різних типів зловживань, які вчиняються на стадії досудового розслідування.
Ознайомитися із Системним звітом «Зловживання повноваженнями з боку правоохоронних органів у їх стосунках з бізнесом» можна за посиланням.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Oprilyudneno-zvit-zlovzhivan-pravooxoronciv-v-sferi-biznesu-13699.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!