Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо сум ПДВ, що підлягають бюджетному відшкодуванню

July 27, 2016

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ЛИСТ

від 13.07.2016 р. № 4009/10/20-40-12-02-16

Починаючи з 1 січня 2016 року відповідно до підпункту „б” пункту 200.4 статті 200 ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом України від 24.12.2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» платникам податку надано можливість зараховувати суму податку на додану вартість, що підлягає бюджетному відшкодуванню в рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до державного бюджету.
Звертаємо увагу, що нормами ПКУ передбачено право на зарахування сум бюджетного відшкодування з податку на додану вартість лише на сплату грошових зобов'язань або погашення податкового боргу з платежів, які повністю сплачуються до державного бюджету.
Відповідно статті 29 глави 5 розділу II та статті 64 глави 11 розділу III БЮДЖЕТНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ податок на прибуток підприємств розподіляється пропорційно між державним та місцевим бюджетами, крім податку на прибуток підприємств державної власності, що зараховується до загального фонду державного бюджету в повному обсязі.
Вважаючи на викладене вище, суми ПДВ, що підлягають бюджетному відшкодуванню, не можуть бути зараховані в рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу по податку на прибуток підприємств, крім підприємств державної власності.

З повагою

Заступник начальника                                                                     Н.В.Свєтош

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!