Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Про судовий збір

March 1, 2016

Парламенту пропонують виключити положення Закону про судовий збір відповідно до якого у разі коли в позовній заяві об’єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.
Відповідний законопроект № 4141 “Про внесення змін до статті 6 Закону України "Про судовий збір" (щодо усунення обмежень у доступі до правосуддя)” було зареєстровано у ВР 24 лютого.
Також автори проекту пропонуютьвиключити положення закону згідно з яким у разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених ст. 4 Закону за подання позову немайнового характеру.
Як зауважують депутати, обгрунтовуючи свою ініцітиву, вже сьогодні громадяни при зверненні до суду з адміністративними позовами стикаються з рядом перешкод, які є дискримінаційними за майновим станом та/або надають судам можливість зловживати правом аби не розглядати по суті позовні вимоги. "В умовах оскарження рішень органів  місцевого самоврядування та виконавчої влади немайнового характеру виникають дискримінаційні обмеження у доступі до правосуддя, котрі даний законопроект покликаний усунути" - відзначають вони.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/O-sudebnom-sbore.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!