Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо порядку оподаткування ПДВ послуг страхових брокерів та страхових агентів

August 29, 2016

ДФС у листі від 22.07.2016 р. № 15921/6/99-99-15-03-02-15 зазначила, що  отримання від страхової компанії агентської винагороди за договором про надання страхових агентських послуг (агентська угода) не є об’єктом оподаткування ПДВ та не спричиняє податкових наслідків з цього податку у страхового агента.
Податківці нагадали, що для обов'язкової реєстрації платником ПДВ враховується обсяг операцій, які згідно з ПКУ є об'єктом оподаткування (підлягають оподаткуванню за ставкою 20%, 7% або 0%, а також ті, що звільнені від оподаткування). Операції, які не є об'єктом оподаткування (перераховані в ст. 196 ПКУ) при визначенні обсягу операцій, по досягненню якого реєстрація в якості платника податку є обов'язковою, не враховуються.
Отже, платник не підлягатиме обов'язковій реєстрації як платник ПДВ у разі, якщо загальна сума агентської винагороди за договорами про надання страхових агентських послуг (агентська угода), яка буде отримана  протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищить 1 млн грн, а обсяг оподатковуваних операцій, який буде здійснюватися товариством, не досягне зазначеного розміру.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/O-poryadke-nalogooblozheniya-NDS-uslug-straxovyx-brokerov-i-straxovyx-agentov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!