Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ними лічильників

December 13, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2824 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ними лічильників обліку природного газу постачальниками газу)".
Назріла нагальна необхідність кардинально прискорити встановлення приладів обліку газу споживачами через дієвий механізм економічного стимулювання. Це стане дієвим засобом соціального захисту населення, оскільки дасть можливість на 30-50 відсотків зменшити платежі за комунальні послуги, а значить збільшити їх реальні доходи, які вони зможуть витратити на свої першочергові потреби. Одночасно це сприятиме розвитку національного товаровиробника та зменшить витрати держави на виплату дотацій монополістам, що дасть змогу вивільнені кошти направити на важливі інфраструктурні об’єкти.
Пропонується у Законі України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» надати можливість споживачам забезпечити встановлення приладів обліку природного газу за власний рахунок з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ним сплачуються за природний газ суб'єкту  господарювання,  що   здійснює розподіл природного газу на відповідній території.
Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення приладів обліку природного газу для споживачів визначатимуться Кабінетом Міністрів України.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/O-poryadke-kompensacii-potrebitelyam-stoimosti-ustanovlennyx-imi-schetchikov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!