Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Про фінансову поліцію

March 22, 2016

В ВРУ зареєстровано законопроект, який дасть можливість покласти край всім тіньовим доходам українців.
До Верховної Ради України надійшов законопроект № 4228 "Про фінансову поліцію". Ініціаторами законопроекту є кілька народних депутатів від разних фракцій, передає УНН.
У документі зазначено, що фінансова поліція, як новий орган кримінальної юстиції, має бути відокремлена від ДФС та увійти до складу Міністерства Фінансів України. На неї має бути покладено проведення досудового слідства у податкових, фінансових та митних злочинах.
Автори зазначають, що прийняття законопроекту сприятиме переходу ДФС від наглядово-каральної функції до сервісної, що покращить загальний стан підприємницького середовища та допоможе у налагодженні партнерських відносин між бізнесом та контролюючими структурами, у рамках яких буде можливість відійти від наповнення держбюджету за рахунок фіскальних санкцій та переплат. Правоохоронці, у свою чергу, стануть більш ефективними у розслідуваннях фінансових зловживань та боротьбі з корупцією.
Насамкінець, це покращить позиції України у рейтингу Doing Business з легкості ведення бізнесу.
Усі спроби створити фінансову поліцію в минулому не мали успіху, бо не були підтримані Верховною Радою, або суперечили чинному законодавству.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Est-vozmozhnost-polozhit-konec-vsem-tenevym-doxodam-ukraincev.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!