Нюанси оподаткування безкоштовного харчування працівникам на умовах «шведського столу»
ДФС у листі від 18.11.2016 р. № 3955/10/14-29-13-01-12 розглянула питання стосовно оподаткування наданого безкоштовного харчування своїм працівникам на умовах "шведського столу".
1) Якщо безкоштовне харчування надається всім працівникам підприємства та ведеться їх облік, то вартість такого харчування є об’єктом оподаткування ПДФО відповідно до пп. "б" 164.2.17 ПКУ.
2) Не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці за витратами на організацію харчування робітників. Такі операції відображаються при формуванні фінансового результату до оподаткування згідно з правилами бухобліку.
3) Оплати або дотації на харчування працівників, у тому числі в їдальнях, буфетах, профілакторіях є базою нарахування ЄСВ. Інші умови організації харчування працівників не є базою нарахування єдиного внеску.