Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок перевірок учасників ФР

April 2, 2013

Затверджено порядок проведення перевірок дотримання вимог законодавства про ЦП щодо професійної діяльності на ФР та діяльності саморегулівних організацій професійних учасників ФР. 
До суб`єктів перевірок відносяться професійні учасники ФР (ліцензіати); юрособи, строк дії ліцензії яких закінчився або ліцензії яких на провадження певних видів професійної діяльності на ФР анульовано; саморегулівні організації професійних учасників ФР. 
Перевірки можуть проводитися у приміщенні суб`єкта перевірки за його місцезнаходженням та/або приміщенні НКЦПФР. Суб`єкти перевірок, які мають відокремлені підрозділи, входять до господарських об`єднань, асоційованих підприємств, холдингових компаній, безпосередньо або опосередковано володіють активами інших професійних учасників ФР, підлягають перевіркам на консолідованій основі. 
Перевірки учасників ФР можуть бути: плановими, позаплановими; виїзними, безвиїзними; комплексними, тематичними. Планові перевірки проводяться періодичністю не частіше одного разу на рік. Про проведення такої перевірки суб`єкт повинен бути попередньо письмово повідомлений не менше ніж за 10 календарних днів до початку її проведення. 
Під час проведення перевірки детально вивчаються, аналізуються та оцінюються всі необхідні документи, які стосуються діяльності суб`єкта перевірки на ФР. Особлива увага звертається на недоліки провадження такої діяльності, які можуть призвести до невиконання суб`єктом перевірки зобов`язань перед учасниками ФР. 
Результати перевірки оформлюються Актом перевірки, до якого додаються відповідні матеріали перевірки. 
Крім того, втратили чинність рішення НКЦПФР, які встановлювали особливості контролю за дотриманням вимог законодавства про ЦП.

Рішення НКЦПФР від 12.02.13 р. № 161 набуде чинності з дня його офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 05.04.13 р. № 24).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!