Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок професійного навчання безробітних

July 9, 2013

Відповідно до статті 35 Закону від 05.07.12 р. № 5067-VI «Про зайнятість населення» затверджено порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних. 
Зокрема, встановлено, що у разі направлення безробітного на профнавчання до навчального закладу, що розташований не за місцем реєстрації його місця проживання чи перебування, такому безробітному компенсуються витрати на проїзд до місця розташування навчального закладу і у зворотному напрямку транспортом загального користування (крім таксі) на підставі квитків або довідки транспортного підприємства про вартість проїзду при відсутності квитків. При цьому безробітний забезпечується місцем проживання на період навчання. 
У разі припинення безробітним профнавчання без поважних причин або відмови працювати за одержаною професією (спеціальністю) безробітний відшкодовує територіальному органу, який уклав з ним договір на профнавчання, суму витрат на профнавчання, проїзд до місця розташування навчального закладу та у зворотному напрямку, проживання у період навчання. Крім того, визначено поважні причинидострокового припинення безробітним професійного навчання.

Спільний наказ Мінсоцполітики та МОН від 31.05.13 р. № 318/655 набирає чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 16.07.13 р. № 51.



Новини за темою:

Нові форми документів для безробітних

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!