Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок оформлення запрошень іноземцям для в`їзду в Україну

24 грудня 2013 р.

Відповідно до Положення про Міністерство внутрішніх справ України та Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію затверджений новий порядок оформлення запрошень іноземцям та особам без громадянства на отримання візи для в`їзду в Україну. Зокрема, зменшено перелік документів, які надаються для оформлення запрошення.
Для фізичних осіб:
- заява фізичної особи для оформлення запрошення іноземцю чи особі без громадянства на отримання візи для в`їзду в Україну;
- паспортний документ (після пред`явлення повертається) та копія його сторінок з особистими даними;
- посвідка на постійне чи тимчасове проживання (після пред`явлення повертається) та копія її сторінок з особистими даними (якщо приймаючою стороною є іноземець чи особа без громадянства);
- копія сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи, що запрошується, з перекладом українською мовою, засвідченим у встановленому порядку;
- інформація, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення для покриття витрат, пов`язаних з перебуванням іноземця та особи без громадянства на території України.
Для юридичних осіб:
- клопотання юридичної особи для оформлення запрошення іноземцю чи особі без громадянства на отримання візи для в`їзду в Україну;
- копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;
- копія розпорядчого документа (наказу, витягу з протоколу, доручення) про призначення працівників, які відповідають за оформлення документів іноземцям та особам без громадянства, засвідчена в установленому законодавством порядку;
- паспортний документ (після пред`явлення повертається) та копії його сторінок з особистими даними керівника юридичної особи чи уповноваженої особи;
- копія сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи, що запрошується, з перекладом українською мовою, засвідченим у встановленому порядку;
- інформація, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення для покриття витрат, пов`язаних з перебуванням іноземця та особи без громадянства на території України.
А також, згідно нового порядку збільшено строк, за який Територіальні органи та підрозділи ДМС України оформляють запрошення - не більше двадцяти робочих днів з дня звернення, а у разі звернення приймаючої сторони щодо дострокового оформлення запрошення - не більше десяти робочих днів.

Наказ МВС від 19.11.13 р. № 1104 набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!