Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий звіт про використання води та порядок ведення держобліку водокористування

April 23, 2015

З метою упорядкування питань, пов`язаних з веденням державного обліку водокористування затверджено:
- Порядок, який встановлює єдині правила ведення державного обліку водокористування, які є обов`язковими для фізичних та юридичних осіб, діяльність яких підлягає державному обліку водокористування (далі - водокористувачі);
- форму звітності № 2ТП-водгосп (річна) "Звіт про використання води".
Зазначено, що державний облік водокористування ведеться з метою забезпечення складання державного водного кадастру за розділом "Водокористування", а також систематизації даних про забір та використання вод, скидання зворотних вод та забруднюючих речовин, наявність систем оборотного водопостачання та їх потужність, про діючі системи очищення стічних вод та їх ефективність.
Державний облік водокористування здійснюється шляхом подання водокористувачами звітів про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) (далі - Звіт).
Звіти подаються до Держводагентства через спеціалізовані підприємства, установи та організації, що належать до сфери його управління, які є виконавцями робіт зі складання державного водного кадастру, за місцем здійснення водокористування.
Інформація, що міститься у Звіті, є первинними даними про водокористувача та його водогосподарську діяльність.
Звітним періодом є календарний рік. Водокористувачі не пізніше 1 лютого наступного за звітним року подають Звіти до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства.
Водокористувачі, які здійснюють передачу води іншим водокористувачам та/або прийом зворотних (стічних) вод від інших водокористувачів, щороку до 1 лютого при поданні Звіту надають перелік таких водокористувачів з інформацією щодо об`ємів води, врахованих у договорах на водопостачання (поставку води) і водовідведення.
Визнано таким, що втратив чинність, наказ Держстату від 30.09.97 р. № 230 «Про затвердження форми державної статистичної звітності N 2-тп (водгосп)».

Наказ Мінекології від 16.03.15 р. № 78 та наказ Держстату від 23.03.15 р. № 79 набудуть чинності з дня опублікування. Готуються до опублікування у «Офіційному віснику України» від 30.04.15 р № 32.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!