Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий механізм застосування податкової застави контролюючими органами

July 27, 2017

Затверджено Порядок застосування податкової застави контролюючими органами.
Дія цього Порядку поширюється на платників податків – фізосіб (резидентів і нерезидентів), юросіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування відповідно до Податкового кодексу або податкових законів і на яких покладено обов'язок із сплати податків, зборів, платежів згідно з ПК.
Право податкової застави не потребує письмового оформлення та виникає:
– у разі несплати у строки, встановлені ПК, суми грошового зобов'язання, самостійно визначеної платником податків у податковій декларації, – з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку;
– у разі несплати у строки, встановлені ПК, суми грошового зобов'язання, самостійно визначеної контролюючим органом, – з дня виникнення податкового боргу;
– у випадку, визначеному в п. 100.11 ПК, – з дня укладання договору про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань.
Право податкової застави поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває в його власності (господарському віданні або оперативному управлінні) у день виникнення такого права і балансова вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника податків, крім випадків, передбачених п. 89.5 ПК, а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав власності у майбутньому.
Право податкової застави не застосовується, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує 60 НМДГ (1 020 грн.).

Наказ Мінфіну від 16.06.17 р. № 586 набуде чинності з дня опублікування.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!