Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові ліцензійні умови для управління активами

October 11, 2013

Затверджені Ліцензійні умови провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами).
Ліцензію на провадження такої діяльності можуть отримати:
- компанія з управління активами (далі – КУА);
- професійний адміністратор недержавних пенсійних фондів (далі – ПФ), юридична особа, що здійснює адміністрування недержавних ПФ відповідно до Закону «Про недержавне пенсійне забезпечення»;
- банк - щодо активів створеного ним корпоративного ПФ відповідно до Закону «Про недержавне пенсійне забезпечення» у разі, якщо він не виконує функцій зберігача цього фонду;
- НБУ - щодо активів створеного ним корпоративного ПФ.
Ліцензіат повинен дотримуватися пруденційних нормативів, перелік, розміри і методика розрахунку яких встановлюються НКЦПФР, а також подавати НКЦПФР розрахунок показників, що підтверджують виконання таких пруденційних нормативів. Крім того, ліцензіат зобов`язаний створити власну веб-сторінку для опублікування до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, річної фінзвітності та річної консолідованої фінзвітності разом з аудиторським висновком.
При цьому, КУА створюється у формі АТ або ТОВ, розмір статутного капіталу якого, сплачений грошовими коштами, повинен становити не менше ніж 7 млн. грн. КУА, яка надає послуги недержавному ПФ - суб`єкту другого рівня системи пенсійного забезпечення, має одночасно управляти активами інституційних інвесторів у сумі не менше 250 млн. грн. Також встановлено, що у складі учасників (акціонерів) КУА не можуть бути фізособи, які мають непогашену або незняту судимість за злочини проти власності, у сфері господарської діяльності та/або у сфері службової діяльності та володіють прямо чи опосередковано акціями (частками) у розмірі 10 і більше відсотків статутного капіталу цієї КУА.
Втратило чинність рішення ДКЦПФР від 26.05.06 р. № 341, яким було затверджено попередні ліцензійні умови провадження такої діяльності.

Рішення НКЦПФР від 23.07.13 р. № 1281 набуло чинності з 11.10.13 р. («Офіційний вісник України» від 11.10.13 р. № 76).


Новини за темою:

Нові особливості управління активами інституційних інвесторів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!