Нові критерії оцінювання ступеня ризику у сфері насінництва

Затверджено нові критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Держслужбою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Такимпи критеріями є:
• дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва;
• обсяг виробництва насіння та садивного матеріалу протягом певного періоду (визначається для насіння – за масою, для картоплі – за масою, для садивного матеріалу – за кількістю штук);
• обсяг реалізації насіння та садивного матеріалу протягом певного періоду (визначається для насіння – за масою, для картоплі – за масою, для садивного матеріалу – за кількістю штук).
Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику – високого, середнього та незначного та перевіряються з такою періодичністю:
• з високим ступенем ризику – не частіше одного разу на 2 роки;
• із середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на 3 роки;
• з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на 5 років.
Постанова КМУ від 12.07.17 р. № 507 набуде чинності з дня опублікування.