Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові критерії оцінювання ступеня ризику від діяльності у сфері надання послуг ЕЦП

December 6, 2017

Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері надання послуг ЕЦП та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду.
Критеріями є: кількість сформованих сертифікатів користувачів послуг ЕЦП та наявність фактів порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у сфері надання послуг ЕЦП.
Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання належать до одного із трьох ступенів ризику – високого, середнього або незначного. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання у сфері надання послуг ЕЦП проводяться Адміністрацією Держспецзв'язку з такою періодичністю:
• із високим ступенем ризику – не частіше одного разу на 2 роки;
• середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на 3 роки;
• незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на 5 років.
Якщо протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш як протягом останніх двох заходів державного нагляду (контролю) не виявлено фактів порушення вимог законодавства щодо провадження господарської діяльності у сфері надання послуг ЕЦП, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не пізніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 разу.

Постанова КМУ від 01.12.17 р. № 904 набуде чинності з дня опублікування.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!