Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові форми ЄСВ. Особливості заповнення та практичні поради

July 6, 2016

Почався звітний період подання страхувальниками звітності про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Особливостями липневого періоду звітності є введення нових бланків по ЄСВ. У статті ми розповімо, як правильно заповнювати звіт і про те, які корисні функції програмного забезпечення допоможуть скоротити роботу над ним і уникнути помилок.
Зміна форм звітності для бухгалтера - це додаткові складності в налагодженому робочому процесі, і розуміючи це, розробники комп'ютерної програми «M.E.Doc» пропонують користувачам практичні поради по роботі з новими формами в програмі.
Для комфортної роботи з звітністю ЄСВ в комп'ютерній програмі «M.E.Doc» реалізована можливість копіювання раніше поданих звітів з конвертацією в нові форми бланків.
Щоб скопіювати звіт потрібно в електронній таблиці модуля виділити курсором миші потрібний комплект документів (загальна рядок з назвою звіту) і вибрати Файл/Копіювати або натиснути на кнопку Нова форма ЄСВ 2016 медок на панелі інструментів вікна.
У наступному вікні Копіювання Звіту вказати звітний період, в який копіюється звіт.
Після копіювання звіт за новою формою (J/F) буде розміщений в обраний період. Всі скопійовані документи (таблиці) будуть виділені зеленим кольором, їх можна відкривати і редагувати. Конвертуються Таблиці 5, 6, 7, 8 і 9, а Таблиці 1, 2, 3 і 4 необхідно створити. Варто зауважити, що в програмі реалізована можливість заповнення Таблиці 1 на підставі таблиці 6; Таблиці 2 на підставі таблиці 8; Таблиці 3 на підставі таблиці 9. Така функція актуальна і для нових форм.
Такий функціонал значно зменшує навантаження на бухгалтера, адже немає необхідності вносити великі обсяги даних по всім співробітникам знову.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://www.me-doc.com.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Novye-formy-ESV-Osobennosti-zapolneniya-i-prakticheskie-sovety.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!