Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові АТ: як зареєструвати випуск акцій?

June 4, 2013

Затверджено порядок здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення або до яких здійснюється приєднання. 
АТ, що прийняло рішення про припинення шляхом злиття, приєднання, поділу, АТ, до якого відбувається приєднання, АТ, з якого здійснюється виділ, зобов`язане здійснити викуп простих акцій у акціонерів, які вимагають цього, в порядку, визначеному Законом України «Про акціонерні товариства». Причому, не пізніше 10 робочих днів після проведення загальних зборів АТ, на яких було прийнято рішення про його припинення, акціонерам надсилаються персональні письмові повідомлення про право вимоги обов`язкового викупу акцій, що їм належать. 
Акції, розміщені АТ, що припиняється, конвертуються в акції АТ-правонаступника. 
Реєстрація випуску акцій новоствореного АТ здійснюється НКЦПФР тільки за умови реєстрації звіту про результати публічного або приватного розміщення акцій та/або видачі свідоцтва про реєстрацію попереднього випуску акцій після зупинення обігу акцій АТ, загальними зборами якого прийнято рішення про припинення шляхом злиття, приєднання, поділу або рішення про виділ. 
Втратило чинність рішення ДКЦПФР від 30.12.98 р. № 221, яке встановлювало порядок реєстрації випуску акцій та інформації про їх емісію під час реорганізації товариств.

Рішення НКЦПФР від 09.04.13 р. № 520 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 11.06.13 р. № 41).



Новини за темою:

Нові професійні вимоги до головних бухгалтерів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!