Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нове у компенсації ЄСВ за працевлаштування безробітних на нові робочі місця

September 19, 2014

Внесено зміни до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою КМУ від 15.04.13 р. № 347 (далі – Порядок). Дія Порядку тепер не поширюється на бюджетні установи, а також:

  • установлено, що пріоритетний вид економічної діяльності визначається за основним видом економічної діяльності роботодавця, за яким роботодавця віднесено до класу професійного ризику виробництва та згідно з яким встановлюється розмір ЄСВ;
  • дані ДФС та її органів щодо відсутності в роботодавця заборгованості зі сплати ЄСВ впливають на прийняття рішення про виплату компенсації роботодавцю. Такі дані центр зайнятості отримує в порядку взаємного обміну інформацією;
  • у новій редакції викладено додатки до Порядку. Перелік пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва розширено, а форму довідки від роботодавця доповнено рядком, призначеним для зазначення даних про відсоткову ставку ЄСВ відповідно до ст. 8 Закону від 08.07.10 р. № 2464-VI.

Крім того, визначено, що робочі місця, створені у зв’язку з утворенням нового СГ (крім утворених шляхом припинення), вважаються новими протягом 12 місяців з моменту утворення. Уточнено, що саме вважається збільшенням штатної чисельності у звітному періоді в разі створення нового робочого місця шляхом збільшення штатної чисельності працівників (за умови відсутності зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців) для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та самозайнятих осіб. Для підтвердження того, що зменшення середньомісячної чисельності працівників не було, середньооблікову кількість працівників за місяць, у якому створене нове робоче місце, порівнюють із середнім значенням середньооблікової кількості працівників за 12 місяців, що передують місяцю створення нового робочого місця.

Постанова КМУ від 10.09.14 р. № 437 набуде чинності з дня опублікування.

[d1676]

Новини за темою:

Спрощено процедуру набуття статусу безробітного для переселенців
Отримали компенсацію за працевлаштованого безробітного, терпіть його 2 роки 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!