Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нова модель ринку електроенергії уже в Законі

December 9, 2013

Прийнято Закон про засади функціонування ринку електричної енергії України. Закон визначає правові, економічні та організаційні засади діяльності ринку електричної енергії України та регулює відносини, що виникають у процесі його функціонування.
Суб`єктом ринку електричної енергії є виробник, електропостачальник, електропередавальне підприємство, електророзподільне підприємство, оператор ринку та гарантований покупець, які в установленому цим Законом порядку отримали доступ до ринку електричної енергії; системний оператор, адміністратор розрахунків, адміністратор комерційного обліку, постачальник послуг комерційного обліку, Фонд врегулювання вартісного дисбалансу, а також споживач електричної енергії.
Згідно з Законом реформування оптового ринку електричної енергії України передбачає з 01.07.17 р. запровадження системи конкуренції складових ринку – ринків двосторонніх договорів, балансуючого ринку та ринку «на добу наперед». До цього часу планується:
– створення нормативної бази діяльності на ринку для стимулювання залучення інвестицій в системи виробництва, передачі та постачання електроенергії;
– забезпечення недискримінаційного доступу до ринку його суб’єктів та всіх споживачів.

Закон від 24.10.13 р. № 663-VII набуде чинності з 01.01.14 р., окрім деяких положень («Голос України» від 07.12.13 р. № 232-233).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!