Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нова форма реєстраційної заяви платника ПДВ діятиме з 19 березня

February 10, 2017

Наказом від 21.12.16 р. № 1125 Мінфін вніс змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Документом:
1)
Затверджено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів.
2) Затверджено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Крім цього, установлено, що:
1)
платники податків можуть переглянути інформацію про об'єкти оподаткування, у тому числі про ідентифікатор об'єкта оподаткування, присвоєний ДФС, в приватній частині Електронного кабінету платника.
У разі необхідності зміни ідентифікатора об'єкта оподаткування платник податків може подати до контролюючого органу зміни про об'єкт оподаткування шляхом подання повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП, у якому інформація щодо такого об'єкта оподаткування подається двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об'єкта оподаткування, у другому - оновлена інформація про об'єкт оподаткування;
2) з дня набрання чинності цим наказом визнаються такими, що втратили чинність, такі документи, що були видані контролюючими органами до набрання чинності цим наказом та є дійсними на дату набрання чинності цим наказом:
- довідки про взяття на облік платника податків за формою № 4-ОПП (крім тих, що були видані платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, а саме відокремленим підрозділам іноземних компаній, організацій, у тому числі постійним представництвам нерезидентів, уповноваженим особам договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи, управителям майна, інвесторам (операторам) за угодами про розподіл продукції, виконавцям проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, дипломатичним місіям, військовим частинам та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність);
- повідомлення про включення платника податків до категорії платників окремих податків за формою № 16-ОПП.
Довідки про взяття на облік платників податків за формою № 4-ОПП, що були видані платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, застосовуються як довідки про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, за формою № 34-ОПП до моменту виникнення змін у даних платника податку, що вказуються у такій довідці.
Крім того, уточнено, що реєстраційна заява про добровільну реєстрацію платником ПДВ подається держреєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію. При цьому електронна копія реєстраційної заяви, виготовлені шляхом сканування, передається держреєстратором в контролюючі органи одночасно з відомостями з Єдиного державного реєстру про проведення державної реєстрації юридичної особи або ФОП.
Наказ набуде чинності з 19 березня 2017 року. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 17.02.17 р. № 14.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Novaya-forma-registracionnogo-zayavleniya-platelshhika-NDS-budet-dejstvovat-s-19-marta.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!