Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації у порядку повідомлення органів ДФС про зміну бухгалтера

November 23, 2015

ДФС повідомляє, що відбулися зміни у повідомленні контролюючих органів щодо бухгалтера юридичної особи або її підрозділу. Відтепер, якщо платник повідомив інформацію про нового бухгалтера у формі 1-ПДВ, він звільняється від подання до органу ДФС заяви за формою № 1-ОПП у зв'язку із зміною відомостей про бухгалтера.
Такі зміни передбачені новою редакцією  п.9.3 розділу IX Порядку обліку платників податків і зборів. Таким чином відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи також оновлюються контролюючими органами у Єдиному банку даних юридичних осіб на підставі реєстраційної заяви платника ПДВ (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін), якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених п. 183.9 ПК, та задоволена контролюючим органом.
ДФС нагадує, що платники податків – юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб подають реєстраційну заяву за формою № 1-ОПП з позначкою «Зміни» з відомостями стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, відокремлених підрозділів юридичної особи до контролюючого органу у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!