Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації в акредитації ВНЗ

October 1, 2013

Внесено зміни до:
- Положення про акредитацію вищих навчальних закладів і спеціальностей у вищих навчальних закладах та вищих професійних училищах;
- Порядку ліцензування діяльності з надання освітніх послуг.
У разі прийняття позитивного рішення щодо акредитації закладу (спеціальності) МОН видає навчальному закладу сертифікат про акредитацію закладу (сертифікат про акредитацію спеціальності з додатком до нього). За результатами акредитації спеціальностей у відокремленому підрозділі навчального закладу такий підрозділ включається у додаток до сертифіката про акредитацію спеціальності з видачею йому копії, завіреної МОН. Строк дії сертифіката про акредитацію закладу (спеціальності) для ВНЗ, які мають статус національного, становить 10 років, інших навчальних закладів та відокремлених підрозділів навчальних закладів - 5 років.
У разі вчинення навчальним закладом протягом строку дії сертифіката про акредитацію спеціальності порушень ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти, строк дії сертифіката про акредитацію спеціальності встановлюється до дати завершення навчання існуючого контингенту студентів за спеціальністю, та приймається рішення про припинення набору на навчання.
Крім того, загальний строк роботи експертної комісії, яка проводить акредитаційну експертизу, безпосередньо у навчальному закладі не повинен перевищувати 3 днів (раніше – 5 днів). За результатами проведеної акредитаційної експертизи експертна комісія протягом визначеного строку роботи готує мотивований висновок щодо можливості акредитації закладу (спеціальності). Після ознайомлення із зазначеним висновком керівника навчального закладу один його примірник протягом 7 робочих днів подається до МОН, другий залишається у навчальному закладі. При цьому, за рахунок навчального закладу здійснюється оплата послуг організаційного характеру, пов`язаних з проведенням акредитації закладу (спеціальності) та оформленням сертифіката про акредитацію закладу (спеціальності), - у розмірі 1 мінімальної зарплати (раніше – 24 НМДГ), а з переоформленням, видачею копії, дубліката сертифіката про акредитацію - у розмірі 5 НМДГ.
Постанова КМУ від 18.09.13 р. № 692 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!