Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

«Новації» відпочинку за рахунок коштів ФСС

June 3, 2013

Внесено зміни до порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів ФСС з ТВП. 
Путівки для страхувальників з чисельністю працівників до 300 осіб та добровільно застрахованих осіб обліковуються та зберігаються в робочих органах відділень ФСС з ТВП. Діючим порядком до категорії таких застрахованих осіб було віднесено також і фізичних осіб - суб`єктів підприємницької діяльності, які є платниками єдиного податку. 
Комісією із соцстрахування приймається рішення про виділення путівки одному із застрахованих батьків (матері або батькові) або застрахованій особі - законному представнику для лікування дитини та дорослого за наявності медичних показань на санаторно-курортне лікування з частковою оплатою в розмірі 10 % (раніше – 15 %) її вартості, а для лікування двох дітей та дорослого – безкоштовно (раніше – 10 % вартості путівки) на підставі заяви застрахованої особи та медичних довідок для дорослого та дитини. 
Порядок також доповнено нормами щодо оплати часткової вартості путівки та повернення таких коштів за санаторно-курортну путівку, яка не була використана. 
Крім того, визначено, що зворотній талон до путівки або довідка про факт перебування в санаторно-курортному закладі, які застрахована особа повинна повернути після відпочинку, мають обов’язково містити прізвище, ім’я, по-батькові застрахованої особи та члена її сім`ї, строк їх перебування у закладі, а також бути завірені підписом керівника та скріплені печаткою цього закладу.

Постанова ФСС з ТВП від 24.04.13 р. № 14 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 11.06.13 р. № 41).

Новини за темою:

Оздоровлення дітей за рахунок соцстраху у 2013 році

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!