Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації держекспертизи в сфері криптографічного захисту інформаці

June 12, 2013

Затверджено зміни до положення про державну експертизу в сфері криптографічного захисту інформації (далі – КЗІ). 
Визначено, що державна експертиза у сфері КЗІ – це діяльність, метою якої є визначення за результатами аналізу матеріалів експертних (тематичних) досліджень відповідності об`єктів експертизи вимогам нормативних документів та (або) нормативно-правових актів у сфері КЗІ, оцінка рівня та механізмів захисту інформації об`єктом експертизи або науково-технічного рівня об`єкта експертизи, підготовка обґрунтованих висновків і надання рекомендацій для прийняття рішення про використання (застосування) об`єкта експертизи за призначенням 
До суб`єктів експертизи, крім замовників експертизи, Адміністрації Держспецзв`язку та експертних закладів, віднесено тепер також спеціалізовані організації, що здійснюють тематичні дослідження криптографічних алгоритмів або засобів КЗІ та засобів спеціального зв`язку, які призначені для захисту інформації, що становить державну таємницю, або службової інформації. 
Адміністрація Держспецзв`язку видає експертний висновок (нову редакцію якого також затверджено) на основі розгляду Експертною комісією результатів експертних (тематичних) досліджень. 
Крім того, встановлено, що для проведення державної експертизи криптографічних засобів вітчизняного виробництва, які виготовляються серійно, обов`язково подаються технічні умови, затверджені та зареєстровані в установленому порядку.

Наказ Держспецзв`язку від 22.04.13 р. № 237 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 14.06.13 р. № 42).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!