Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нумеруємо правильно касові ордери

November 7, 2016

Касові операції оформляють касовими ордерами, видатковими відомостями, розрахунковими документами, документами за операціями із застосуванням електронних платіжних засобів, іншими касовими документами, які згідно із законодавством України підтверджували б факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) готівкових коштів.
Приймання готівки в каси проводиться за прибутковими касовими ордерами, підписаними головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником підприємства.
Видача готівки з кас проводиться за видатковими касовими ордерами або видатковими відомостями. Документи на видачу готівки мають підписувати керівник і головний бухгалтер або працівник підприємства, який на це уповноважений керівником.
Прибуткові та видаткові касові ордери до передавання в касу реєструються бухгалтером у журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових документів, який ведеться окремо за прибутковими та видатковими операціями. Видаткові касові ордери, що оформлені на підставі видаткових відомостей, реєструються в такому журналі після здійснення виплат, зазначених у видатковій відомості.
Реєстрація касових ордерів і видаткових відомостей може здійснюватися за допомогою комп’ютерних засобів, які забезпечують формування і роздрукування потрібних касових документів. Водночас у документі «Вкладний аркуш журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових ордерів», який формується і роздруковується за відповідний день, забезпечується також формування даних для обліку руху коштів.
Отже, форма журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів передбачає нумерацію прибуткових та видаткових касових ордерів в журналі з початку кожного наступного року з номера «1».
Якщо протягом календарного року закінчується або змінюється форма касової книги та/або книги реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів, то з метою уникнення касових ордерів з однаковими номерами їх нумерація повинна продовжуватись.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nomeruem-pravilno-kassovye-ordera.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!