Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКРЗІ схвалила Порядок ведення єдиного держреєстру операторів поштового зв’язку

September 23, 2016

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, на своєму черговому засіданні 21 вересня 2016 року за результатами громадського обговорення схвалила Порядок ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку. Документ розроблено з метою забезпечення реалізації повноважень Комісії в частині ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку та встановлення процедури подання суб’єктами господарювання повідомлення про внесення відповідної інформації.
Документ передбачає застосування декларативного (повідомного) принципу реєстрації суб’єктів господарювання, що надає можливість учасникам ринку, не очікуючи будь-яких додаткових погоджень чи документів від Комісії, набувати статусу оператора поштового зв’язку із правом надавати визначені ними послуги поштового зв’язку з дати направлення відповідного повідомлення до НКРЗІ. Повідомлення може бути направлене у письмовій або в електронній формі відповідно до законодавства про електронні документи та електронний документообіг, що не потребуватиме додаткових витрат. Разом із тим, запровадження Порядку створює умови для складання актуального реєстру операторів ринку поштових послуг та його постійного оновлення з метою забезпечення поінформованості споживачів щодо можливості альтернативного вибору постачальника послуг на визначених територіях. Це сприятиме розвитку конкуренції на ринку та задоволенню потреб споживачів у відповідних послугах.
Проект документу в установленому порядку буде подано на погодження до заінтересованих державних органів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/NKRSI-odobrila-Poryadok-vedeniya-edinogo-gosreestra-operatorov-pochtovoj-svyazi

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!