Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКРЕКП встановила роздрібні тарифи на електричну енергію для промислових споживачів

September 28, 2016

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг постановою НКРЕКП від 27.09.16 р. № 1649 встановила роздрібні тарифи на електричну енергію для промислових споживачів та інформує, що затверджений рівень тарифів на 54% нижче середнього в Європі.
Тарифи встановлені відповідно до Порядку розрахунку єдиних роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається для кожного класу споживачів, крім населення, населених пунктів та зовнішнього освітлення, на території України, та складуть з 01 жовтня 2016 року:
1 клас - 157,28 коп./кВт·год без ПДВ;
2 клас - 196,99 коп./кВт·год без ПДВ.
У порівнянні із загальними тарифами на електричну енергію діючі тарифи в Україні:
- нижчі на 67% ніж в Італії, де загальний тариф для промисловості є найвищі в періоді, що аналізується;
- нижчі на 54% за середньоєвропейський рівень загального тарифу для промисловості.
Крім того, Комісією вживаються заходи для переходу до ринкового формування тарифів, що дозволить створити додаткові стимули для промислових регіонів. З метою ознайомлення громадськості 23 вересня в НКРЕКП були проведені слухання на тему «Про перехід до ринкового формування тарифів на електричну енергію, що відпускається непобутовим споживачам», де було поінформовано про реєстрацію Міністерством юстиції України постанови НКРЕКП від 13 червня 2016 року № 1129 «Про затвердження Порядку ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам». Зазначена постанова є основним нормативно-правовим документом, що регламентує особливості переходу до ринкового формування тарифів на електричну енергію, та очікувані результати її впровадження з 1 січня 2017 року.
Порівняння цін на електричну енергію для промисловості та населення http://www.slideshare.net/NKREKP/01102016-66463789

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/NKREKU-ustanovila-roznichnye-tarify-na-elektricheskuyu-energiyu-dlya-promyshlennyx-potrebitelej

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!