Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКЦПФР запроваджує резервне копіювання інформації депозитарними установами

October 2, 2015

29 вересня 2015 року НКЦПФР схвалила спільно з Професійною асоціацією реєстраторів та депозитаріїв, Асоціацією Фондового Партнерства та Національним депозитарієм України (далі – НДУ) доопрацьовані зміни до «Положення про провадження депозитарної діяльності».
В цілому зміни удосконалюють регулювання депозитарної діяльності, підвищуючи захищеність інвесторів від неправомірних дій та знижуючи ризики таких дій.
Однією з головних новацій документу є резервне копіювання інформації депозитарними установами. Порядок, строки та обсяги копіювання інформації будуть встановлені НДУ за погодженням з НКЦПФР.
В найближчому майбутньому депозитарну систему очікують більш глобальні зміни. Так, НКЦПФР працює над розробкою нового закону про депозитарну систему, в якому будуть впроваджені основні міжнародні норми та принципи побудови інфраструктури фінансового ринку (PFMI IOSCO).
Резервне копіювання дозволить покращити захист даних, знизити ризики втрати інформації, зробити облік та зберігання цінних паперів більш надійним. Всі ці зміні поступово наближують депозитарну систему до міжнародних стандартів облікової політики.

За матеріалами офіційного сайту НКЦПФР.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!