Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НКЦПФР схвалила законопроект щодо корпоративних договорів

September 29, 2015

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) спільно з Асоціацією правників України розробила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів».

Так, цим законопроектом пропонується запровадити механізм корпоративного договору, що широко застосовується в розвинених економіках для структурування взаємовідносин між акціонерами чи учасниками товариств. Зокрема, такі договори є оптимальним механізмом залучення портфельних інвесторів в капітал товариств та активно використовуються при угодах зі злиття та поглинання.

Зазначимо, що на даний час корпоративні договори укладаються між акціонерами чи учасниками українських товариств відповідно до права інших юрисдикцій, наприклад, Великобританії. Схвалення проекту Закону дасть можливість запровадити в українське законодавство кращі практики таких юрисдикцій та спростить залучення інвестицій для вітчизнянихкомпаній. 

Голова НКЦПФР, повідомив: «Впроваджуючи кращі світові практики щодо застосування механізмів укладення корпоративних договорів на українському фондовому ринку, ми маємо на меті створення одного з найефективніших засобів захисту прав та інтересів інвесторів та сподіваємось на підвищення рівня корпоративного управління в господарських товариствах в цілому».

Додамо, що законопроект розроблено на виконання пункту 145 Плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020» у 2015 році, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року № 213-р.

Проект Закону був обговорений та підтриманий представниками провідних українських юридичних компаній і учасниками ринку, схвалений Комісією на плановому засіданні регулятора фондового ринку, що відбулося 22 вересня 2015 року, та оприлюднений на офіційному сайті НКЦПФР.

Також текст документу направлено на узгодження з іншими міністерствами та відомствами з метою подальшої подачі до Верховної Ради України.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/NKCPFR-sxvalila-zakonoproekt-shhodo-korporativnix-dogovoriv-9913

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!